Marknads-
Undersökningar

Vad är en marknadsundersökning?

Marknadsundersökningar innebär att samla in information om konsumenters behov och preferenser. De åsikter och information som samlas in används av varumärken för att förbättra sina produkter och tjänster.

Vad är Mina Åsikter?

Mina Åsikter är en av de snabbast växande online-panelerna där medlemmar genomför betalda undersökningar. Marknadsförare från företag, myndigheter och skolor kontaktar oss för att samla åsikter från våra paneldeltagare.

Kommer jag att skickas massor av inbjudningar till undersökningar som inte är helt relevanta för mig?

Vi försöker undvika att bjuda in dig till undersökningar som inte är lämpliga för dig. Du kan hjälpa oss genom att hålla din profil uppdaterad, så att vi kan skicka rätt undersökningar, som passar just dina intressen.

Hur kan jag delta i fler undersökningar?

Ju mer profilinformation du anger, desto större chans att du blir inbjuden till undersökningar som passar dig. Vi strävar efter att matcha antalet undersökningar som skickas till dig med ditt intresse för att genomföra dem.

Måste jag delta i varje undersökning som jag är inbjuden att göra?

Inte alls, Du har full kontroll över vilken undersökningar du deltar i. Vi strävar efter att bjuda in medlemmar att delta i undersökningar som är relevanta för deras intressen utifrån deras profilinformation.

Vilka typer av frågor måste jag svara på vid en undersökning?

Ämnet kan variera, men vi försöker hålla våra undersökningar snabba och roliga att slutföra. Många av våra studier fokuserar på vardagliga frågor, produkter och populära ämnen.

Hur lång är en typisk undersökning?

Längden på en undersökning beror på ämnet och typen av undersökning. De flesta av våra undersökningar tar mellan 2 och 15 minuter – perfekt för en kaffepaus, mellan möten eller bussresan hem.

Betalda
Undersökningar

Är betalda undersökningar värda besväret?

Det beror helt på vad det är du är ute efter. Du borde inte räkna med att bli rik snabbt från att ta betalda undersökningar – det är ett snabbt och flexibelt sätt att tjäna lite extra pengar när du har lite tid över.

Vad är tanken med online-undersökningar?

De flesta varumärken vill ha ärlig feedback om sina produkter och tjänster, vilket hjälper dem att utvärdera och förbättra dem. Att erbjuda betalda undersökningar är således en mycket effektiv metod för marknadsundersökning för dem. Tanken är att konsumenter ger dem den information de söker och får i sin tur en lämplig belöning, vanligtvis i form av kontanter eller presentkort.

Hur kan jag dra nytta av online-undersökningar?

Betalda undersökningar är ett bra sätt att tjäna lite extra pengar om och när du har tid över. Att fylla i en betald undersökning på din telefon medan du väntar på en vän kan betala för kaffet och fikan som ni planerat.

Hur mycket pengar kan jag göra från online-undersökningar?

Du kommer inte att tjäna en förmögenhet. Om du lägger mycket tid på att fylla i betalda undersökningar och genomför alla som du blir inbjuden till så kan du gå på en fin restaurang eller kanske köpa något du normalt inte skulle köpa.

Hur mycket tid måste jag spendera vid undersökningar för att göra det värt det?

Det här är helt upp till dig och kommer tillbaka till vad du anser vara “värt det”. Den största fördelen med att genomföra betalda undersökningar är att du kan tjäna pengar när du har tid över. Ju mer tid du spenderar med att fylla i undersökningar, ju mer pengar tjänar du.

Hur vet jag att jag kan lita på Mina Åsikter?

Tyvärr finns det några webbplatser där ute som hävdar att de erbjuder betalda undersökningar, som faktiskt är bedrägerier. Ingen pålitlig online-panel kommer att be dig att betala för att registrera dig, så undvik dessa till varje pris. Det är också värt att titta på hur webbplatsen kommer betala dig och hur länge du kan behöva vänta på att få dina belöningar.

Vem är betalda undersökningar för?

Betalda undersökningar är för alla som vill tjäna lite extra pengar, med minimal ansträngning, på fritiden. De är särskilt lämpade för personer som gillar att dela sina åsikter och granska produkter. När du registrerar dig på Mina Åsikter kommer du att bli ombedd att fylla i information om dig själv så att vi kan skicka relevanta undersökningar till dig.

Var och när kan jag genomföra undersökningar?

Var som helst när som helst! Från tåget på väg till jobbet, till parkbänken när dina barn leker – du kan fylla i dessa enkäter bokstavligen var som helst. Flexibiliteten är en stor fördel, tjäna lite extra pengar under din lunchtimme eller medan din middag är i ugnen. 

Är betalda undersökningar en tillförlitlig inkomstkälla?

Ärligt talat, nej. Räkna inte med att kunna betala alla räkningar genom att svar på undersökningar. Tanken är att de ger en liten extra inkomst som tillåter dig det extra glaset vin på fredagen eller finansierar din helgbrunch. Betalda undersökningar ska hjälpa dig att unna dig själv något extra, men inte mer. 

Är inte betalda undersökningar slöseri med tid?

Det är en vanlig invändning mot betalda undersökningar att intäkterna inte är värda den tid de tar, igen allt beror på dina förväntningar. Fördelen är att betalda undersökningar kan vara en produktiv användning av din tid, som hjälper dig att tjäna lite extra pengar samtidigt som du hjälper företag att förbättra sina produkter och tjänster. 

Belöning &
Betalning

Hur mycket kan jag förvänta mig att tjäna på att göra undersökningar?

Vi vill vara realistiska och vi vet att tar betalda online undersökningar inte kommer att göra dig till en miljonär. Vårt mål är att skapa ett trevligt sätt för våra paneldeltagare att tjäna lite extra samtidigt som de formar framtidens produkter och tjänster. Belöningen varierar beroende på längden på undersökningen som du fyller i. Våra längsta studier betalar upp till 100 kronor medan andra, kortare undersökningar betalar från 6 kr till 30 kr. Dessa är vanligare, så att du snabbt kan bygga upp din balans.

Kommer jag att bli belönad för varje undersökning jag slutför?

Ja, för varje undersökning du fullgör kommer du att tjäna pengar. Våra regelbundna undersökningar är relevanta för de flesta av Mina Åsikters panellister; Men ibland behövs en specifik profil och inte alla kommer att passa kriterierna. Du betalas inte för att svara på snabba screeningsfrågor (t ex vilket varumärke mobiltelefon äger du?), Och denna information kommer inte att användas som en del av resultatet.

När kommer belöningen att krediteras på mitt konto?

Belöningar är omedelbara för de flesta undersökningar och du kommer att se dem läggas till på ditt konto när du är klar. Vissa undersökningsleverantörer betalar emellertid belöningar efter att ha slutfört kvalitetssäkringsprocessen. För dessa undersökningar kan belöningen ta upp till fyra veckor att visas i ditt konto.

Hur kontrollerar jag min balans- och transaktionshistorik?

Enkelt, följ dessa steg för att kontrollera din belöningsbalans och transaktionshistorik:

  1. Logga in på ditt kontos instrumentpanel som vanligt
  2. Klicka på “Belöningar” för att se din balans
  3. Klicka på länken Visa din transaktionshistorik under din balans för att se en lista över de senaste transaktionerna
  4. Använd rullgardinsmenyn för att välja hur många rader som ska visas per sida

Klicka på kolumnrubrikerna för att sortera din transaktionslista efter datum, typ av transaktion, kontantbelopp eller status (för betalningar)

Hur löser jag in mina belöningar?

Belöningar är inlösta via PayPal, GCodes eller som presentkort, följ bara dessa steg:

  1. Logga in på ditt kontos instrumentpanel som vanligt
  2. Klicka på “Belöningar” för att se din balans
  3. Välj metod för att lösa in dina belöningar

Betalningar skickas till den e-postadress du använder för att få undersökningar. Presentkort skickas direkt till din inkorg (var god kontrollera även din skräppost-mapp). PayPal-transaktioner skickas till PayPal-kontot som är registrerat med din e-postadress. 

Behöver jag ett PayPal-konto?

Vi använder endast PayPal eftersom det är effektivt, populärt och trovärdigt. Detta håller administrationskostnaderna låga, så vi kan betala våra medlemmar mer.

Om du vill ta ut via PayPal behöver du ett personligt PayPal-konto. Det är gratis och enkelt att konfigurera – besök PayPal-webbplatsen för mer information. 

Kan jag använda en annan e-postadress än den jag registrerade för Mina Åsikter för mitt PayPal-konto?

Din Mina Åsikter och PayPal e-postadresser måste vara desamma. Om ditt PayPal-konto använder en annan e-postadress måste du länka din Mina Åsikter e-post i PayPal-kontoinställningsmenyn.

Kommer jag att debiteras för att använda PayPal?

PayPal tar en 2% hanteringsavgift, som kommer att dras av från beloppet som du tar ut.

Integritet &
Säkerhet

Hur skyddas mina data?

Mina Åsikter följer den allmänna databeskrivningsförordningen (GDPR) i EU-lagstiftningen för att skydda data och integritet för alla panelmedlemmar om de är registrerade på Mina Åsikter-panelen, så du kan vara säker på att din information inte kommer att missbrukas på något sätt. Mina Åsikter ägs av Mantap Global, ett marknadsundersökningsföretag som bedriver allt arbete i enlighet med marknadsföringssamhällets uppförandekod och ESOMAR´s riktlinjer. 

Kommer jag få email från andra företag än Mina Åsikter?

Vi skickar aldrig dina kontaktuppgifter till tredje part. Genom att registrera hos oss godkänner du bara att delta i legitima marknadsundersökningar för Mina Åsikter. 

Vilken information behöver ni från mig som panelmedlem?

När du registrerar dig hos Mina Åsikter ber vi om grundläggande demografisk information för att kunna skicka relevanta undersökningar. Om du väljer, kommer du att kunna ge mer detaljerad information, till exempel om du kör bil, har barn eller äger en fastighet.

Ju mer information du fyller i, desto mer undersökningar kommer du att få som passar dina intressen. För specialundersökningar kan vi begära ytterligare screeningsinformation för att bestämma din behörighet.

Kan jag avbryta mitt medlemskap hos Mina Åsikter?

Vi hoppas att du stannar hos oss, men om du inte längre vill delta är du fri att avsluta ditt konto när som helst. Varje undersökningsinbjudan innehåller en avbeställnings länk i sidfoten av e-postmeddelandet. Observera att när du avaktiverar ditt konto kommer vi inte kunna betala några utestående belöningar som du har ackumulerat. Återkoppling till Mina Åsikter vid ett senare tillfälle återställer inte tidigare ackumulerade belöningar. Dessa belöningar kan inte överföras till ett nytt konto.

Registrering

Vem kan gå med i Mina Åsikter?

Alla kan gå med i Mina Åsikter panelen, förutsatt att du är 18 och har tillgång till internet. Eftersom vi är en svenskregistrerad verksamhet behöver du också vara bosatt i Sverige med ett giltigt svenskt postnummer.

Kostar det att gå med i panelen?

Det finns ingen kostnad förenat med att gå med. I själva verket är det tvärtom – Mina Åsikter betalar sina medlemmar för att delta i undersökningar.

Hur fungerar registreringsprocessen?

Fyll bara i det korta registreringsformuläret och du kommer att skickas ett aktiveringsmeddelande till den e-postadress du angav. Aktiverings-e-postmeddelandet innehåller en valideringslänk som du måste klicka på för att slutföra registreringen av ditt konto.

Behöver jag slutföra min personliga profil?

Du kan fortfarande slutföra undersökningar även om du inte har fyllt i din fullständiga profil. En fullständig profil innebär dock att det är mer troligt att vi skickar undersökningar som är relevanta för dig.

Kan jag skapa mer än ett Mina Åsikter konto för att tjäna extra pengar?

Att ha mer än ett Mina Åsikter konto skulle skada undersökningsresultaten och vi litar på att du förstår det här är inte tillåtet. Vi belönar våra medlemmar rättvist för att delta i marknadsundersökningar, förutsatt att de är ärliga med sina svar. Våra avancerade system kan identifiera flera konton från samma person och förhindra dubbelt deltagande i undersökningar. Vi genomför också kvalitetssäkring av färdiga undersökningar innan belöning fördelas. Medlemmar som inte följer dessa regler riskerar att få sina konton raderade och förlorar sin belöning. Detta framgår av våra villkor, som du accepterar vid registrering.